Kultúra & umenie

Zážitok pre labužníkov prinesie PechaKucha Night Bratislava

PechaKucha Night Bratislava Vol. 44 Gurmánsky špeciál

Gurmánstvo a gastronómia, budú leitmotívom špeciálnej 44. edície PechaKucha Night Bratislava,
ktorá sa uskutoční 17. júla tentokrát výnimočne priamo pod holým nebom v areáli Novej Cvernovky.
Počas večera divákom predstaví zaujímavých gastro odborníkov a kritikov, výnimočné malé prevádzky,
kladúce dôraz na kvalitu, originalitu a udržateľnosť, ako aj ostrieľané a prosperujúce príklady
podnikania v gastro biznise. Okrem toho nevynechá poctivých lokálnych pestovateľov, sociálne
angažované iniciatívy, či projekty vybraných dizajnérov a vizuálnych umelcov, založené napríklad na
komunitnom varení.

Gurmánsky špeciál, v podobe letného pikniku, avšak neprinesie iba inšpiratívnych hostí, ale aj
ochutnávky dobrého jedla, vína a ďalších špecialít. Diváci sa môžu taktiež tešiť na malú pozornosť v
podobe medzizubných kefiek od CURAPROX Slovensko. Podujatie začne v nezmenenom čase o
19:00 ochutnávkami a piknikom, prezentácie hostí prídu na rad po zotmení o 20:20.

Júlovým vydaním súčasne pokračuje spolupráca podujatia s Vysokou školou výtvarných umení v
Bratislave. V rámci nej sa na každej PechaKucha Night Bratislava predstavia študenti a študentky
VŠVU. Priblížením mladého umenia môže širšia verejnosť spoznať začínajúcich autorov a autorky, ako
aj aktuálne dianie na umeleckej škole. Študenti umeleckých škôl môžu taktiež po preukázaní platného
ISIC-u navštíviť podujatie za symbolickú sumu 1 euro.

Hostia:

Diamonds Roastery –  Kávoví fanatici, ktorí sa od prvotného improvizovaného praženia kávy v popkornovači,
prepracovali k vlastnej vyhlásenej pražiarni výberových káv.

Dodo Dobrík  –  Grafický dizajnér so záujmom o nešľachtené divo rastúce rastliny a ich využitie v gastronómii.

Dvanásť Duší –  Feministický gastro kolektív pôsobiaci v Novej Cvernovke, predstaví jeho členka a zároveň aj
čerstvá absolventka VŠVU Simona Papšová.

Ján Šlinský – Ekologický pestovateľ a autor trvalo udržateľného systému pestovania a odbytu zeleniny AgroKruh.

Ján Turinič  – Šéfpekár plnochutných potravín YEME vysvetlí, ako má vyzerať prevádzka kvalitného pekárstva
bez kompromisov.

Jozef Koleják –  Scenárista a žurnalista, autor nevšedných gastronomických stĺpčekov v týždenníku .týždeň.

Mareena –  Občianske združenie, ktorého víziou je Slovensko ako bezpečný a dôstojný domov pre
všetkých, s presvedčením, že tolerancia a porozumenie ide napríklad aj cez žalúdok.

MumBhai Express –  Shrey Sha, pôvodom Ind a zakladateľ foodtracku s kvalitnými pouličnými
indickými jedlami, priblíži svoje skúsenosti s rozbehom gastro prevádzky na Slovensku.

Nanuky Praha – Originálne ručne vyrábané nanuky celoročne dostupné výhradne v kaviarni PRAHA v Brne.

Oto Kóňa – Od práce v PR agentúre presedlal na podnikanie a spoluzaložil úspešné gastro prevádzky ako Regal
Burger a NYC Corner.

Viktor Fehér  – Šéfkuchár vlastnej zážitkovej kuchyne Juśka Cuisine, a rovnako spolutvorca
a koordinátor projektu košickej rybej reštaurácie Pán Ryba.

Vinárstvo Michal Bažalík –  Remeselné vinárstvo špecializujúce sa na výrobu naturálnych vín.

 

PechaKucha Night Bratislava Vol. 44 Gurmánsky špeciál
Streda 17. 7. 2019, 19:00, Nová Cvernovka, Račianska 78
Lístky: 5,- EUR, študenti a študentky umeleckých škôl 1 ,- EURO
rezervácie na info@pechakucha.sk
FB event: https://www.facebook.com/events/335849507316389/?active_tab=about
FB page:www.facebook.com/PechaKuchaBA
Instagram: https://www.instagram.com/pechakuchaBratislava/
Web:www.pechakucha.sk
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Partnerom podujatia je CURAPROX Slovensko a YEME Plnochutné potraviny

O autorovi

Redakcia 9múz

Redakcia 9múz