PechaKucha Night Bratislava Vol. 44 Gurmánsky špeciál
Gurmánstvo a gastronómia, budú leitmotívom špeciálnej 44. edície PechaKucha Night Bratislava,
ktorá sa uskutoční 17. júla tentokrát výnimočne priamo pod holým nebom v areáli Novej Cvernovky.
Počas večera divákom predstaví zaujímavých gastro odborníkov a kritikov, výnimočné malé prevádzky,
kladúce dôraz na kvalitu, originalitu a udržateľnosť, ako aj ostrieľané a prosperujúce príklady
podnikania v gastro biznise. Okrem toho nevynechá poctivých lokálnych pestovateľov, sociálne
angažované iniciatívy, či projekty vybraných dizajnérov a vizuálnych umelcov, založené napríklad na
komunitnom varení.
Gurmánsky špeciál, v podobe letného pikniku, avšak neprinesie iba inšpiratívnych hostí, ale aj
ochutnávky dobrého jedla, vína a ďalších špecialít. Diváci sa môžu taktiež tešiť na malú pozornosť v
podobe medzizubných kefiek od CURAPROX Slovensko. Podujatie začne v nezmenenom čase o
19:00 ochutnávkami a piknikom, prezentácie hostí prídu na rad po zotmení o 20:20.
Júlovým vydaním súčasne pokračuje spolupráca podujatia s Vysokou školou výtvarných umení v
Bratislave. V rámci nej sa na každej PechaKucha Night Bratislava predstavia študenti a študentky
VŠVU. Priblížením mladého umenia môže širšia verejnosť spoznať začínajúcich autorov a autorky, ako
aj aktuálne dianie na umeleckej škole. Študenti umeleckých škôl môžu taktiež po preukázaní platného
ISIC-u navštíviť podujatie za symbolickú sumu 1 euro.
Hostia:
Diamonds Roastery – Kávoví fanatici, ktorí sa od prvotného improvizovaného praženia kávy v popkornovači,
prepracovali k vlastnej vyhlásenej pražiarni výberových káv.
Dodo Dobrík – Grafický dizajnér so záujmom o nešľachtené divo rastúce rastliny a ich využitie v gastronómii.
Dvanásť Duší – Feministický gastro kolektív pôsobiaci v Novej Cvernovke, predstaví jeho členka a zároveň aj
čerstvá absolventka VŠVU Simona Papšová.
Ján Šlinský – Ekologický pestovateľ a autor trvalo udržateľného systému pestovania a odbytu zeleniny AgroKruh.
Ján Turinič – Šéfpekár plnochutných potravín YEME vysvetlí, ako má vyzerať prevádzka kvalitného pekárstva
bez kompromisov.
Jozef Koleják – Scenárista a žurnalista, autor nevšedných gastronomických stĺpčekov v týždenníku .týždeň.
Mareena – Občianske združenie, ktorého víziou je Slovensko ako bezpečný a dôstojný domov pre
všetkých, s presvedčením, že tolerancia a porozumenie ide napríklad aj cez žalúdok.
MumBhai Express – Shrey Sha, pôvodom Ind a zakladateľ foodtracku s kvalitnými pouličnými
indickými jedlami, priblíži svoje skúsenosti s rozbehom gastro prevádzky na Slovensku.
Nanuky Praha – Originálne ručne vyrábané nanuky celoročne dostupné výhradne v kaviarni PRAHA v Brne.
Oto Kóňa – Od práce v PR agentúre presedlal na podnikanie a spoluzaložil úspešné gastro prevádzky ako Regal
Burger a NYC Corner.
Viktor Fehér – Šéfkuchár vlastnej zážitkovej kuchyne Juśka Cuisine, a rovnako spolutvorca
a koordinátor projektu košickej rybej reštaurácie Pán Ryba.
Vinárstvo Michal Bažalík – Remeselné vinárstvo špecializujúce sa na výrobu naturálnych vín.
PechaKucha Night Bratislava Vol. 44 Gurmánsky špeciál
Streda 17. 7. 2019, 19:00, Nová Cvernovka, Račianska 78
Lístky: 5,- EUR, študenti a študentky umeleckých škôl 1 ,- EURO
rezervácie na info@pechakucha.sk
FB event: https://www.facebook.com/events/335849507316389/?active_tab=about
FB page:www.facebook.com/PechaKuchaBA
Instagram: https://www.instagram.com/pechakuchaBratislava/
Web:www.pechakucha.sk
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Partnerom podujatia je CURAPROX Slovensko a YEME Plnochutné potraviny