Food & Drink Lifestyle

Pivná recenzia: Bakalář za studena chmelený 12°

Sady rozmanitých fľaškových pív od Bakalářa (s novým písmovým dizajnom) prinášajú skutočne rôznorodé chute pre špecifických zákazníkov. Nie každý z ich druhov ašpiruje na vysoké konkurenčné pozície oproti iným českým pivám, ale niektoré fakt obstoja s úctou.

Bakalář za studena chmelený (obsah alk. 5,2%) je prototypom medzičlánku medzi klasickým ležiakom a výčapom. Generuje ľahko karamelovú a chmeľovú príchuť, ktorá sa cez stred dostane do mierne korenistej arómy. Každý v ňom vidí s menšími odlišnosťami zhruba to isté, ale chuť je vyšpecifikovaná telom piva, nie je postavená na nejakých striktne nastavených ingredienciách. Hlavne z obsahu menej zastúpených plodov nemôžete jednoznačne určiť, ktoré vyslovene prevažujú a ktorých je tu nedostatok.

Farba pivnej výplne je zakalená, pena pevne drží a po dopití budete cítiť bylinné doznievanie. Bakalář za studena chmelený nie je experimentom, ale môžete z neho mať rozpačité dojmy.

Na to, že som očakával akúsi nadstavbu oproti klasickým kúskom musím konštatovať, že svetlá 12-ka mi viac pasuje hoci je obyčajnejšia, ale lepšie si ju viem vychutnať a chmeľ je v nej lepšie usadený.  Takisto oproti iným klasickým rezaným štandardom je chuť v celku nevýrazná a priemerná. Pije sa však dobre, nie je organická, ale ani príliš uspokojivá.

 

Plusy:

Nadstavba oproti 10tke a 12tke

Stredné doznievanie

Chmeľové a obilninové prísady

Cena

 

Mínusy:

Ako forma nadhodnoty značne rozpačitá

Nepije sa až tak z potešenia

Väčšinu iných Bakalářov mám radšej

 

Hodnotenie: 3/5

O autorovi

Martin Hladký

Martin Hladký

Študuje na Fakulte ekonomiky a manažmentu v Nitre a mimo toho sa zaujíma o rôzne úrovne spoločenského poznania. Kedysi aktívnejšie športovanie vymenil za vzťah k filmovému umeniu a umeniu v rôznych jeho oblastiach.